Copenhagen Warehouse Conversion With A Green Heart

This former factory building in Copenhagen was conversed into a home for photographer Peter Krasilnikoff by Studio David Thulstrup. The architecture firm wanted to keep the original exposed brick walls of the former warehouse and therefore they created the glass atrium in the center of the building to flood the surrounding spaces with natural light. Peter Krasilnikoff wanted to have a garden within the house, so the atrium became the green heart of his home.

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

The kitchen is very dramatic with the large exposed brick wall in combination with the black steel panels and the beautiful terrazzo kitchen island.

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

On the ground floor there is a more industrial feeling with the concrete floor, exposed brick walls and the use of darker colours. On the second floor they chose a chose a lighter design with light grey curtains and oak wooden floors and walls.

 

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

The rooftop terrace is filled with plants and wooden seating and from here you can look into the garden atrium. The outdoors of the converted warehouse is completely covered in Brazilian hardwood that will turn into grey over time.

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

Gravity Home: Copenhagen Warehouse

photography by Peter Krasilnikoff via Dezeen

Follow Gravity Home on Tumblr | Pinterest | Instagram | Bloglovin | Facebook

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *